معرفی 5 کتاب تخصصی در حوزه گرافیک
در این مطلب از مجلهی پارس تاپ10، میخواهیم 5 کتاب تخصصی در حوزه گرافیک را به دانشجویان و علاقهمندان رشتهی گرافیک معرفی نماییم.
1. “Graphic Design: The New Basics”
اثر Ellen Lupton و Jennifer Cole Phillips
این کتاب مبانی طراحی گرافیک را به صورت عمیق توضیح میدهد. موضوعاتی مانند رنگ، ترکیببندی، سلسلهمراتب، و حرکت در طراحی بهخوبی بررسی شدهاند. نویسندگان از مثالهای بصری و پروژههای دانشجویی برای توضیح مفاهیم استفاده کردهاند.
The New Basics از طریق نمایشهای بصری و تفسیر مختصر، به دانشجویان و متخصصان حوزه گرافیک نشان میدهد که چگونه علاقه و پیچیدگی را حول روابط ساده بین عناصر رسمی طراحی دو بعدی مانند نقطه، خط، صفحه، مقیاس، سلسله مراتب، لایهها و شفافیت ایجادکنند. The New Basics مفاهیم کلیدی زبان بصری را توضیح میدهد که هر کار طراحی را از یک لوگو یا سربرگ گرفته تا یک وب سایت پیچیده را نشان میدهد.
الن لوپتون و جنیفر کول فیلپس، با تأکید بر تفکر فشرده بصری و مبتنی بر فرم به روشی که با آخرین پیشرفتهای رسانهها، تئوری، هنر و فناوری معاصر هماهنگ باشد، رویکرد جدیدی برای آموزش طراحی اتخاذ میکند. رنگارنگ، فشرده و واضح نوشته شده، The New Basics منبع ضروری جدید برای هر کسی است که به دنبال مقدمه ای هوشمندانه و الهام بخش برای طراحی گرافیک است و قرار است به مرجع استاندارد در آموزش طراحی تبدیل شود.
بخشی از کتاب:
در بخشی از کتاب، به اهمیت استفاده از فضای سفید در طراحی پرداخته شده و بیان میشود که چگونه استفاده هوشمندانه از این فضا میتواند تأثیرگذاری کار را افزایش دهد.
2. “Thinking with Type”
اثر Ellen Lupton
این کتاب تخصصی در حوزه گرافیک، یکی از منابع مرجع برای تایپوگرافی است و مباحثی همچون انتخاب فونت، فاصلهگذاری، و تنظیم تایپ را پوشش میدهد. برای طراحانی که به تایپوگرافی اهمیت میدهند، کتاب تفکر با تایپ اثر الن لوپتون، یک گنجینه است.
تحلیل عالی الن لوپتون از تفکر با تایپوگرافی برای همه از دانشجوی سال اول تا فردی حرفهای و باتجربه عالی است. این کتاب حجم وسیعی از اطلاعات تایپوگرافی از جمله کاربرد، تئوری و اجرا را پوشش میدهد و همه چیز را ساده و سرگرمکننده بیان میکند.
الن لوپتون راهنمای روشن و متمرکزی را در مورد اینکه چگونه حروف، کلمات و پاراگرافها باید تراز، فاصله، ترتیب و شکلدهی شوند، ارائه میدهد. نمونههای تاریخی و معاصر طراحی گرافیک نشان میدهد که چگونه میتوان قوانین را یاد گرفت و چگونه آنها را شکست. مقالات انتقادی، نمودارها، تمرینهای مفید و دهها مثال و تصویر به خوانندگان نشان میدهند که چگونه خلاق باشند.
این کتاب مملو از پاورقیها، یادداشتهای جانبی، یادداشتهای حاشیهای، نقل قولهای جذاب و نکات جالب اضافی است که خواننده را به اندازهی متن اصلی درگیر میکند. همچنین نکات زیادی در مورد نحوهی اعمال شیوهها از طریق نرم افزارهای کامپیوتری مدرن گنجانده شدهاست. برخی از نکات نرم افزاری بیانیههای کلی هستند، اما بسیاری از آنها مستقیماً در Adobe InDesign متمرکز شدهاند.
بخشی از کتاب:
در فصل “Hierarchy”، نویسنده توضیح میدهد که چگونه میتوان با تغییر اندازه و سبک فونتها، چشم بیننده را به بخشهای مهم طراحی هدایت کرد.
3. “Interaction of Color”
اثر Josef Albers
کتاب کلاسیک تعامل رنگ، اثر جوزف آلبرز یک شاهکار در آموزش هنر است. این کتاب تأثیرگذار که به عنوان یک کتاب راهنما و کمک آموزشی برای هنرمندان، مربیان و دانشجویان گرافیک در نظر گرفته شده است، توضیح منحصر به فرد آلبرز را در مورد اصول پیچیده نظریه رنگ ارائه میدهد. این کتاب تخصصی در حوزه گرافیک، در ابتدا توسط انتشارات دانشگاه ییل در سال 1963 با 150 صفحه رنگی منتشر شد. این کتاب از 60 سال پیش تا کنون چاپ میشود و همچنان پیشگام است.
این کتاب کلاسیک به مطالعهی رنگها و تعامل آنها در طراحی میپردازد.
اگر میخواهید رنگها را بهتر بشناسید و در پروژههای خود به
درستی از آنها استفاده کنید، این کتاب انتخاب مناسبی است.
بخشی از کتاب:
آلبِرز توضیح میدهد که رنگها چگونه در ترکیب با یکدیگر میتوانند ظاهر متفاوتی پیدا کنند. برای مثال، یک رنگ آبی در کنار نارنجی روشنتر دیده میشود.
4. “Grid Systems in Graphic Design”
اثر Josef Müller-Brockmann
Josef Müller-Brockmann (1914-1996) معماری، طراحی و تاریخ هنر را در زوریخ خواند و به عنوان طراح گرافیک و معلم کار کرد. آثار او به دلیل طرحهای ساده و استفاده تمیز او از فونتها، اشکال و رنگها شناخته میشود، که امروزه نیز الهامبخش بسیاری از طراحان گرافیک در سراسر جهان است. از دهه 1950 سیستمهای گرید یا شبکهای به طراح کمک میکند تا عناصر گرافیکی را سازماندهی کند و به یک استاندارد جهانی تبدیل شدهاست.
این کتاب یکی از منابع کلیدی برای طراحی بر اساس گرید یا شبکه است.
مولر-براکمان روش استفاده از گرید را برای ایجاد طراحیهای منظم و متعادل توضیح میدهد.
این کتاب تخصصی در حوزه گرافیک، دستورالعملها و قوانینی را برای عملکرد و استفاده برای سیستمهای شبکهای از 8 تا 32 فیلد شبکه ارائه میکند که میتواند برای متنوعترین پروژهها، شبکه سهبعدی نیز مورد استفاده قرار گیرد. دستورالعمل های دقیق برای استفاده از تمام سیستم های شبکه ممکن ارائه شده به کاربر داده می شود و نمونه هایی از کار صحیح در سطح مفهومی را نشان می دهد. یا به زبان ساده: کتاب راهنمای حرفه برای این حرفه.
بخشی از کتاب:
در فصل ابتدایی کتاب، جوزف مولر؛ نویسندهی این کتاب تخصصی در حوزه گرافیک به مزایای شبکه در سادهسازی فرایند طراحی و ایجاد هماهنگی در پروژههای گرافیکی پرداخته است.
5. “Logo Design Love”
اثر David Airey
این کتاب درباره طراحی لوگو و نحوه ایجاد برندهای بهیادماندنی است. ایدهپردازی، فرآیند طراحی، و ایجاد یک لوگوی موفق بهطور جامع در آن بررسیشدهاست. این کتاب تخصصی در حوزه گرافیک، قدم به قدم به شما نشان میدهد که چگونه یک لوگوی متمایز ایجادکنید. دیوید ایری از مطالعات موردی استودیوهای مشهور استفادهکرد تا کل فرآیند توسعه را از ابتدا تا انتها به شما نشاندهد. در این کتاب، شما اطلاعات مفیدی را از برخی از بهترین طراحان در موضوعات مختلف دریافت میکنید.
در ویرایش جدید، حجم محتوای کتاب افزایش داشته است و لوگوهای هوشمندانه، مطالعات موردی برندینگ و نکات مفید برای کار با مشتریان گسترشیافتهاست.
بخشی از کتاب:
ایری نویسندهی کتاب، توضیح میدهد که چگونه تحقیق درباره مشتری و بازار هدف میتواند به خلق لوگویی کمک کند که نیازهای برند را بهخوبی برآورده کند.
سخن آخر
در این مطلب به معرفی 5 کتاب تخصصی در حوزه گرافیک پرداختیم. امیدواریم این مطلب نیز برای شما مخاطب عزیز مفید و کاربردی بوده باشد. خوشحال میشویم نظرات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.