10 اختلاف فرهنگی عجیب در جهان

اختلافات فرهنگی در جهان

10 اختلاف فرهنگی از کشورهای مختلف که دهان خارجی‌ها را باز می‌گذارد!

در سرتاسر جهان، مردم فقط روش خاص خود را برای انجام کارها دارند. بنابراین جای تعجب نیست که برخی چیزها که معمولاً به آن‌ها توجه نمی‌کنید، ممکن است در جای دیگری توهین آمیز یا عجیب تلقی شوند. حتی کارهای ساده ای که هنگام رفتن به رستوران یا رفتن به خرید انجام می دهید! در واقع، برخی از چیزهایی که ممکن است برای شما توهین‌آمیز باشد، مانند فریاد زدن یا عصبانیت در ملاء عام، ممکن است در کشور دیگری مودبانه یا عادی تلقی شوند.

ما در ParsTOP10 دوست داریم به فرهنگ‌های مختلف و چیزهایی که ما را منحصربه‌فرد می‌کنند نگاه کنیم. بنابراین فهرستی از اختلافات فرهنگی به اشتراک می‌گذاریم که چگونه چیزهای روزمره می‌توانند در سراسر جهان بسیار متفاوت باشند.

1. انعام دادن

انعام دادن به کارکنان خدماتی، مانند پیشخدمت یا راننده تاکسی، بسته به جایی که هستید، می تواند سخاوتمندانه یا توهین آمیز باشد!

به طور کلی در غرب، از شما انتظار می‌رود که یک انعام سخاوتمندانه بدهید. یک کارگر خدماتی حتی ممکن است از انعام بسیار کم ناراحت شود. حتی در بسیاری از مکان‌ها به مهمان‌های بزرگ انعام می‌دهند. کارگران فست فود (مانند رستوران‌های مک دونالد)، معمولاً از این قاعده مستثنی هستند و حتی ممکن است به دلیل پذیرش انعام مجازات شوند.

  • آمریکا و اروپا: در بسیاری از کشورهای اروپایی ، هزینه خدمات از قبل به صورت‌حساب شما اضافه می‌شود، اما گاهی اوقات انعام اضافی نیز انتظار می‌رود. به همین دلیل، از مشتریان انتظار می‌رود که انعام کم‌تری نسبت به همتایان آمریکایی خود بپردازند. در برخی مکان‌ها، مانند انگلستان، هزینه خدمات همیشه مرسوم نیست و اغلب هنگام  محاسبه‌ی آن، جای انعام را می‌گیرد.
  • آسیا: در برخی از کشورهای آسیایی مانند کره جنوبی، چین یا ژاپن، انعام دادن رایج نیست. انعام، حتی می‌تواند توهین به کارگر تلقی شود و باید از آن اجتناب شود. با این حال، برخی از این کشورها ممکن است با تحمیل هزینه خدمات قبل از انجام کار، از این موضوع دور شوند.
  • استرالیا: در کشورهای اقیانوسیه، مانند استرالیا، نیوزلند و ساموآ، معمولاً انعام داده نمی‌شود. برخی مکان‌ها، مانند کازینوها، ممکن است به طور کامل انعام دادن را ممنوع کنند.
اختلافات فرهنگی در جهان
اختلافات فرهنگی در جهان

2. به اشتراک گذاری میز

در کشورهای اروپایی و آمریکا، نشستن پشت میز با صندلی‌های خالی زمانی که خانواده‌ای از قبل در آن‌جا هستند، بی ادبانه تلقی می‌شود. در حالی که برخی رستوران‌ها وجود دارند که میزهای مشترک دارند، اما این رفتار اغلب به عنوان تجاوز به حریم خصوصی تلقی می‌شود. با این حال در ژاپن، قرار دادن افراد کاملاً غریبه در یک میز اغلب در رستوران‌های شلوغ انجام می‌شود و به عنوان راهی کارآمد برای دادن هرچه سریع‌تر غذا به مردم تلقی می‌شود.

اختلافات فرهنگی در جهان
اختلافات فرهنگی در جهان

3. بوسیدن گونه

  • آمریکا: در کشورهای آمریکای لاتین ، اغلب احوال‌پرسی بین دوستان جنس مخالف یا 2 زن است. روبوسی دو آقا معمولاً نامناسب تلقی می‌شود.
  • خاورمیانه و آفریقا: در برخی از کشورهای خاورمیانه یا شمال آفریقا ، مانند مصر، روبوسی دو آقا یک احوال‌پرسی رایج است، اما بوسیدن مرد و زن در ملاء عام اغلب نادرست تلقی می‌شود و حتی می‌تواند غیرقانونی باشد. برخی استثنائات وجود دارد، مانند لبنان و تونس، که در آن مردی که یک دوست زن را می بوسد، “برادرانه” تلقی می‌شود.
  • اروپا: در کشورهای جنوب اروپا، اغلب روبوسی کردن نیز جزء یک احوال‌پرسی بین دوستان است. اینکه آیا یک تابو بر اساس جنسیت وجود دارد بستگی به کشور دارد. مردان در ایتالیا و فرانسه دوستان مرد را می بوسند، اما فقط دوستان زن در اسپانیا یا پرتغال را می بوسند.
  • آسیای شرقی: به طور کلی، در کشورهای آسیای شرقی ، بوسیدن در ملاء عام به عنوان نامناسب تلقی می‌شود . برخی از موارد استثنایی که در آن بوسیدن گونه رایج است شامل فیلیپین، تیمور شرقی و بخش هایی از اندونزی است.

4. فضای شخصی

در غرب ، دادن فضای شخصی به افراد یک قانون ناگفته است و نزدیک شدن بیش از حد برای راحتی یک نفر، به خصوص فردی از جنس مخالف، بسیار نامناسب است. در برخی از کشورها، به ویژه کشورهایی با جمعیت زیاد مانند چین ، فضای شخصی به عنوان یک امر تجملی است. در چنین کشورهایی تجمع افراد در گروه های بزرگ به عنوان یک هنجار در نظر گرفته می شود.

 

اختلاف فرهنگی
اختلاف فرهنگی

5. چانه زدن

  • آمریکا و اروپا: در غرب به طور کلی اگر به سوپرمارکت می روید، باید برای داشتن یک کالا، قیمت تعیین شده را به طور کامل بپردازید. تنها راه کاهش قیمت، خرید آن در زمان حراج یا یافتن کوپن است.
  • آسیا: چانه زنی بر سر قیمت یک کالا در کشورهایی مانند چین، ترکیه، ایران و مصر بسیار عادی تلقی می شود. در واقع، در بسیاری از این مکان‌ها، چانه‌زنی نکردن در مورد هزینه چیزی به این معنی است که احتمالاً هنگام خرید از شما غافل می‌شوید.

 

اختلافات فرهنگی در جهان
اختلافات فرهنگی در جهان

6. خوردن تمام غذا

این قسمت را با دقت بخوانید تا بدانید اگر در خانه کسی مهمان هستید و یک بشقاب غذا به شما می دهند، آیا تمام کردن بشقاب تان مؤدبانه است یا توهین آمیز؟! در چین خوردن تمام غذاهایی که به شما پیشنهاد می‌شود نشانه این است که شما هنوز گرسنه هستید و میزبان شما به اندازه کافی به شما غذا نداده است! با این حال، در هند و ژاپن ، تمام نکردن بشقاب شما توهین به میزبان تلقی می شود، زیرا به نظر می‌رسد غذا را دوست ندارید.

اختلاف فرهنگی
اختلاف فرهنگی

7. درآوردن لباس

در برخی کشورها، مانند سنگاپور ، برهنگی غیرقانونی و ممنوع است تا جایی که مواردی وجود دارد که می توان افراد را به دلیل برهنه بودن در خانه‌های خود دستگیر کرد.
برخی کشورها در این مورد کمی آرام تر هستند. مجارستان به خاطر فرهنگ حمام کردنش معروف است و این کشور مملو از اسپا است. نه تنها تغییر لباس در اماکن عمومی امری عادی تلقی می شود، بلکه این کشور حتی دارای اسپاهایی است که مشتریان را از پوشیدن لباس شنا منع می‌کند ، زیرا به نظر می‌رسد که این امر مانع از عملکرد خوب آسپا می‌شود.

اختلافات فرهنگی در جهان
اختلافات فرهنگی در جهان

8. ظروف مشترک

برخی از کشورها، مانند کره شمالی و جنوبی ، دارای نوعی فرهنگ اشتراک گذاری ظروف هستند. وقتی صحبت از صرف غذا با دوستان به میان می‌آید، اغلب یک ظرف بزرگ وجود دارد که همه سر میز آن را به اشتراک می گذارند و حتی ممکن است افراد از ظروف یکسانی برای سرو غذا استفاده کنند. برعکس، در اروپا، آمریکا و ایران، این رفتار نامناسب در نظر گرفته می شود و حتی برای افراد یک خانواده نیز انجام نمی‌شود.

اختلاف فرهنگی
اختلاف فرهنگی

9. با صدای بلند صحبت کردن

در چین ، فریاد زدن در ملاء عام کاملاً طبیعی است. برای مثال، وقتی برای صرف غذا بیرون می‌روید، فریاد زدن سر یک پیشخدمت کاملاً قابل قبول است. این کار برای جلب توجه آن‌ها انجام می‌شود. زیرا چینی ها معتقدند؛ نمی‌توانید انتظار داشته باشید که پیشخدمت‌ها ذهن شما را بخوانند و بدانند که شما چه می‌خواهید! اما کشورهای غربی و بسیاری کشورهای دیگر در این زمینه نیز با چین اختلاف فرهنگی دارند. با صدای بلند صحبت کردن در اروپا و آمریکا، به نوعی بی ادبی و بی احترامی به کارمندان تلقی می شود و مردم معمولاً منتظر می‌مانند تا گارسون سر میز آن‌ها بیاید.

اختلافات فرهنگی در جهان
اختلافات فرهنگی در جهان

10. کنترل عصبانیت

در غرب، زمانی که یک زن چیزی را از همسرش می‌خواهد؛ آن را با شوخی، ناز یا به صورت کودکانه طلب‌ می‌کند. اما به نظر می رسد در چین، اختلاف فرهنگی زیادی در این زمینه وجود دارد. زیرا اینکه زنان چینی برای به دست آوردن آنچه می‌خواهند، مانند یک لباس جدید یا یک هدیه، در انظار عمومی عصبانی شوند؛ کاملا عادی است. حتی زنانی که مرتباً این‌گونه عصبانی نمی‌شوند تا آ‌ن‌چه را از مردان خود می‌خواهند بدست آورند، معمولاً غیر زنانه دیده می‌شوند! به نوعی، این رفتار کودکانه نشان دهنده مسئولیتی است که از یک مرد انتظار می‌رود در تأمین نیازهای زنان زندگی خود داشته باشد.

اختلافات فرهنگی در جهان
اختلافات فرهنگی در جهان

اطلاعات بیشتر

  • کدام مورد اختلاف فرهنگی برای شما جالب بود؟
  • برخی از کارهایی که انجام داده اید، که مردم فکر می کنند بی ادبانه یا توهین آمیز بوده اند، چیست؟
  • لطفا با ما در نظرات به اشتراک بگذارید!

این مقاله مفید بود؟

لطفاً با ستاره دادن و نظراتتان ما را خوشحال کنید.

4.5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 دیدگاه دربارهٔ «10 اختلاف فرهنگی عجیب در جهان»

در خبرنامه ما مشترک شوید

و با آخرین به روزرسانی های مقالات در جریان باشید.
هر دو هفته یکبار به رایانامه شما

پیمایش به بالا