آیا شما نگرش خلاقانه دارید؟! با این 10 تصویر خود را محک بزنید!

نگرش خلاقانه

چگونه برخی افراد همیشه در حال ساختن ایده‌های نو هستند و نگرش خلاقانه ای دارند؟! در حالی که بعضی افراد دیگر نمی‌توانند به‌راحتی این کار را انجام دهند؟ پاسخ این سؤال در استفاده از تفکر خلاق (Creative Thinking) نهفته است. هیچ چیز در زندگی بهتر از داشتن یک تخیل قوی نیست. افرادی که به اندازه کافی خوش شانس هستند که این هدیه را دارند، همیشه می توانند خارج از چارچوب فکر کنند. در هر شرایطی که باشند، نگرش خلاقانه داشته باشند. به این ترتیب می توانند جهان را با تمام پیچیدگی و شگفتی آن ببینند.

نگرش خلاقانه چیست؟

تفکر خلاق روشی است برای دیدن مشکلات یا موقعیت‌ها از منظری جدید و پیشنهاد راه‌حل‌هایی که در ابتدا ممکن است ناخوشایند و عجیب به نظر برسند. تفکر خلاق، هم با فرآیند بدون ساختار مثل جلسات ایده‌پردازی و هم با فرآیند سازمان‌یافته مانند تفکر جانبی تحریک می‌شود. به بیانی دیگر تفکر خلاق، توانایی تفکر متفاوت برای دیدن مسائل یا مشاهده آن از زاویه ای جدید است. این توانایی اغلب این امکان را می‌دهد که راه‌حلی نو پیدا کنید یا حتی بفهمید که مشکلات لزوما نیازی به راه‌حل ندارند!

مزیت داشتن نگرش خلاقانه چیست؟

داشتن نگرش خلاقانه، مسئله‌ای بسیار مهم است. متاسفانه هنوز افراد زیادی اهمیت آن را در افزایش بهره‌وری و کیفیت کارها درک نکرده‌اند. امروزه نگرش خلاقانه و به کارگیری آن برای توسعه کسب‌وکارها به امری ضروری تبدیل شده‌است. زیرا برای یک فرد خلاق بن‌بستی وجود ندارد. او همیشه خود را به روشی جدید از مسائل و مشکلات می‌رهاند.

نگرش خلاقانه چگونه عمل می‌کند؟

در نگرش خلاقانه، اصل بر خوش‌بینی و داشتن ذهنی باز و پذیراست. افراد خلاق هم درست مانند افراد خوش‌بینی که به‌جای نیمه‌خالی ، نیمه‌ی پر لیوان را می‌بینند، مسائل و مشکلات زندگی یا کسب و کار را با نگرشی مثبت دنبال می‌کنند. در نگرش خلاقانه باید بر آنچه می‌توانید انجام دهید، متمرکز می‌شوید. یک فرد خلاق، اجازه نمی‌دهند مشکلات و تردیدها کارش را متوقف سازد. افراد خلاق و متفکر به‌ جای چسبیدن به محدوده‌ی امن و راحت خود، با جهشی خود را به دنیای ناشناخته‌ها پرتاب می‌کنند.

ما در پارس تاپ10 بیش از هر چیز برای خلاقیت ارزش قائلیم. در این مطلب می‌خواهیم فقط 10 نوع از راه‌هایی را به شما نشان دهیم که افراد مبتکر دنیای اطراف خود را می‌بینند.

تفاوت فرد معمولی با فرد خلاق
یک فرد خلاق، حتی از فرصت استراحت نیز برای پرورش تخیل خود استفاده می‌کند.
تفاوت نگرش خلاقانه با نگرش معمولی
نگرش خلاقانه کمک می‌کند حتی کارهای روزمره و تکراری همچون بازی جذاب به نظر برسند!
تفاوت نگرش خلاقانه و معمولی
یک فرد خلاق، به جای آن‌که مصرف‌کننده‌ی محتوا باشد، خالق آن است!
تفاوت نگرش خلاقانه و معمولی
افراد خلاق به گیاهان و محیط اطراف خود با عشق و علاقه‌ی بیشتری رسیدگی می‌کنند.

تفاوت نگرش خلاقانه و معمولی

تفاوت نگرش خلاقانه و معمولی

تفاوت نگرش خلاقانه و معمولی

تفاوت نگرش خلاقانه و معمولی

چگونه انسان خلاقی باشیم؟

مهارت‌ تفکر خلاق، تنها برای افرادی مانند هنرمندان نیست! همه می‌توانند از این مهارت بهره‌مند شوند. شما هم برای داشتن تفکر خلاق می‌توانید مهارت‌ها و تکنیک‌های مفیدی را یاد بگیرید. شما می‌توانید دیدگاه جدیدی را برای نوآوری، حل مسئله و مدیریت تغییر ایجاد نمایید. اگر می‌خواهید انسان خلاقی باشید، باید بتوانید برخلاف چارچوبی که تاکنون فکر می‌کردید، بیندیشید. پس نیاز است که نوع تفکرتان را تغییر دهید. در این مرحله شناخت انواع تفکر و کارکرد آن‌ها به شما کمک می‌کند تا خلاقیتتان را افزایش دهید.

چرا یک کارفرمای موفق به دنبال استخدام افرادی با نگرش خلاقانه است؟

زیرا افراد خلاق، علاقه‌مند به نوآوری و اتخاذ تصمیم مستقل هستند. برای افراد دارای خلاقیت، پیچیدگی به سادگی ارجحیت دارد. آن‌ها جنبه‌های مختلف پدیده‌ها و نیازها را می‌بینند. یک کارفرمای موفق، می داند که برای توسعه کسب‌وکارش به چنین افرادی نیازمند است. نه افرادی که صرفا کارها را رفع تکلیفی انجام‌می دهند!

برای خلاق‌تر بودن در کسب و کار چه کنیم؟

یکی از راهکارها این است که به دنبال عضویت و همکاری با یک تیم خلاق باشید. زیرا با گسترش و پیشرفت فناوری‌ها، نیازها نیز پیچیده‌تر شدند و تیم خلاق می‌تواند این نیازها را بهینه‌تر، سریع‌تر و بهتر حل کند.

حالا فکر می‌کنید تا چه اندازه در زمره‌ی افراد خلاق و متفکر هستید؟! به نظرتان برای تغییر نگرش و تفکر به روشی خلاقانه‌تر چه می‌توانیم انجام می‌دهیم؟

brightside.me

این مقاله مفید بود؟

لطفاً با ستاره دادن و نظراتتان ما را خوشحال کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه ما مشترک شوید

و با آخرین به روزرسانی های مقالات در جریان باشید.
هر دو هفته یکبار به رایانامه شما

پیمایش به بالا