معمولا از ماه اسفند و یا حتی اواخر بهمن ماه کم کم بوی عید رو میشه حس کرد. روزهای پایانی سال گرچه حس خوب نو شدن دارند اما برای خانم های خانه دار کمی هم چالش برانگیز هستند! چالشی از نوع نظم و تمیزی! حتی گاهی اوقات این پروژه شبیه یک غول به نظر می رسه. خصوصا برای خانم هایی که چند فرزند شیطون با جنسیت های متفاوت و در سنین مختلف دارند. توی این پست از مجله ی pars top 10 قراره با هم یادبگیریم که چطور چالش خانه تکانی رو برای خودمون لذت بخش کنیم؟!
6 نکته برای خانه تکانی لذت بخش
1. تهیه چک لیست خانه تکانی:
یکی از کارهای خوبی که برای لذت بخش تر کردن خانه تکانی میشه انجام داد اینه که اول یک چک لیست یا فهرستی از کارهایی که باید انجام بشه رو تهیه کنیم. بهتره این چک لیست رو توی کاغذی بنویسیم و اون رو در معرض دید همه ی خانواده (مثل روی درب یخچال) نصب کنیم. هر کاری که انجام شد تیکش رو می زنیم. اینجوری تمایل بیشتری برای ادامه ی اون پیدا میکنیم.
برای خونه تکونی عید، میتونیم یک برنامه روزانه، هفتگی و ماهانه بنویسیم تا کارها قابل مدیریتتر شوند و بتونیم راحت تر منزلی تمیز و مرتب داشته باشیم. بعضی از کارها باید هر روز به صورت منظم انجام شوند تا روی هم جمع نشوند. انجام برخی از کارهای خانه به صورت هفته ای یکبار هم کافی است و برخی از کارها ماهی یکبار باید انجام شوند. توجه کنید که این چک لیست باید به صورت شخصی نوشته شود و فهرست کارهای هر خانه با توجه به تعداد اعضا، سن و خیلی از فاکتورهای دیگر ممکن است متغیر باشد.
برنامه پیشنهادی خانه تکانی:
برنامه روزانه:
– جمعآوری و مرتب کردن: لباسها، اسباببازیها، کتابها و وسایل دیگر را به جای خود برگردانید.
– ظرفها: شستشو و مرتب کردن ظرفها پس از هر وعده غذایی.
– سطوح: پاک کردن سطوح کار در کابینت های آشپزخانه.
– زبالهها: خالی کردن سطل زباله.
برنامه هفتگی:
– جارو و تمیز کردن: جاروکشی و تمیز کردن کف منزل.
– حمام و دستشویی:تمیز کردن کامل حمام و دستشویی.
– گردگیری: پاک کردن گرد و غبار از روی مبلمان، قفسهها و وسایل.
– لباسها: شستشو و اتوکشی لباسها.
– تختخواب: تعویض ملافه و روبالشیها.
برنامه ماهانه:
– پنجرهها: شستشوی پنجرهها و قابهای آنها.
– یخچال و فریزر: تمیز کردن و سازماندهی یخچال و فریزر.
– کابینتها: تمیز کردن داخل و بیرون کابینتها.
– دیوارها و کلیدها: پاک کردن لکهها از روی دیوارها و تمیز کردن کلیدهای برق.
این برنامه میتواند به عنوان نقطه شروع خوبی برای ایجاد یک خانه منظم و تمیز عمل کند. شما میتوانید بر اساس نیازها و زمانبندی خاص خود، تغییراتی در آن ایجاد کنید.
2. دعوت از همه ی اعضای خانواده:
در دومین قدم با اعضای خانواده خود صحبت کنید. از آن ها بخواهید تا در فرآیند خانه تکانی به شما کمک کنند. تقسیم کار بین اعضای خانواده علاوه بر سریع تر پیش رفتن کارها و عدم فشار به یک نفر، باعث تقویت حس همدلی و محبت در بین اعضای خانواده نیز میشود. همچنین کارهایی مثل جداسازی و نصب مجدد پرده ها، تمیز کردن پنجره ها و لوسترها کارهایی است که برای خانم ها معمولا دشوار است اما با کمک مرد خانه راحت تر انجام میشود.
خانه، جایی برای زندگی همه ی افراد خانواده است و تمامی افراد باید نقشی در تمیزی آن داشته باشند. حتی به بچه ها نیز با توجه به سن شان باید مسئولیت هایی داده شود تا کمک کردن را از کودکی بیاموزند.
3. برنامهریزی منعطف:
برنامهای انعطافپذیر داشته باشید که با قدرت جسمانی و برنامه روزانه شما همخوانی داشته باشد. اگر نتوانستید مطابق برنامه خانه تکانی پیش بروید، خود را شماتت نکنید. اما فردا با حس خوب و پر انرژی تر کارها را از سر بگیرید.
4. ایجاد فضای مینیمال:
وقتی به سفر می رویم و وارد هتل می شویم، تمیزی و خلوتی فضای اتاق هتل چقدر لذت بخش است؟! حالا فکر کنید دکوراسیون منزل تان را نیز تا جایی که ممکن است مینیمال بچینید.
اصل دکوراسیون مینیمال بر سادگی، خلوت کردن محیط و حذف شلوغی ها است. برای اینکار باید سعی کنید چیزهایی را که به ندرت استفاده میکنید در کمد ها یا کشو ها بچینید. آن هایی که استفاده نمی شوند را نیز دور بریزید یا اهدا کنید تا فضای کمتری اشغال شود. با این کار علاوه حس آرامش، تمیز کردن نیز راحتتر میشود.
5. روتین ساده :
توی این روزهای پایانی سال بهتره برای برخی از کارهای روتین زندگی مثل غذا درست کردن خیلی به خودمون سخت نگیریم. چطوره توی این روزها غذاهای ساده تر و راحت تر رو امتحان کنیم؟!
6. زودتر شروع کردن:
برای اینکه خانه تکانی لذت بخشی را تجربه کنیم، بهتر است انجام آن را به روزهای انتهایی اسفند موکول نکنیم. البته برخی نیز معتقد هستند اگر زود شروع کنند، ممکن است باز هم دوباره مجبور به تمیز کردن شوند. اما برخی از کارها مانند خلوت کردن کمد ها و اهدای وسایل اضافی را می توان زودتر شروع کرد. در این صورت در روزهای انتهایی اسفند با ترافیک کارها مواجه نمی شوید و با آرامش و لذت بیشتری می توانید روزهای منتهی به سال جدید سپری کنید.
جمع بندی:
در این مطلب در مورد 6 نکته برای خانه تکانی لذت بخش صحبت کردیم. گفتیم که تهیه چک لیست، دعوت از همه اعضای خانواده، برنامه ریزی منعطف، ایجاد فضای مینیمال، روتین ساده و زودتر شروع کردن فرآیند خانه تکانی بسیار اثر بخش است.
راستی شما چه کارهایی انجام می دهید تا خانه تکانی لذت بخش تر باشد؟! حتما نظر خودتون رو برامون در قسمت کامنت ها بنویسید تا دوستان دیگر هم از راهکارهای شما ایده بگیرند. سال نو هم پیشاپیش مبارک 🙂 .