اسید فولیک و اهمیت مصرف آن در دوران بارداری

فولیک اسید

اسید فولیک چیست؟

اسید فولیک (یا فولات)، که به عنوان ویتامین B9 نیز شناخته می‌شود، یک ویتامین محلول در آب است که نقش حیاتی در تولید و نگهداری سلول‌های جدید در بدن دارد. این ویتامین به ویژه در دوران بارداری که رشد سریع جنین اتفاق می‌افتد، اهمیت زیادی دارد.

اسیدفولیک در کدام مواد غذایی وجود دارد؟

غذاهایی که به طور طبیعی سرشار از فولات هستند عبارتند از سبزیجات برگ دار، بامیه ، مارچوبه، میوه های خاص، لوبیا، مخمر، قارچ، جگر و کلیه حیوانات ، آب پرتقال و آب گوجه فرنگی. اسید فولیک نیز به عنوان مکمل موجود است و اغلب در ترکیب با سایر ویتامین های گروه B استفاده می شود.

همچنین در برخی از کشورها، اسید فولیک به غلات فرآوری شده، آرد، نان، پاستا، اقلام نانوایی، کلوچه‌ها و کراکرها اضافه می‌شود. اما برای اکثر زنان، خوردن غذاهای غنی شده کافی نیست. برای رسیدن به سطح توصیه شده روزانه، احتمالاً به مکمل ویتامین نیاز دارید. در دوران بارداری، نسبت به قبل از بارداری به مواد مغذی ضروری بیشتری نیاز دارید.

ویتامین‌های دوران بارداری نباید جایگزین یک رژیم غذایی متعادل شوند.
اما مصرف آن‌ها می‌تواند به بدن شما و فرزند شما ویتامین و مواد معدنی بیشتری بدهد.

چرا مصرف اسیدفولیک در دوران بارداری ضروری است؟

اهمیت اسید فولیک برای بارداری و دوران بارداری:

1. پیشگیری از نقص‌های لوله عصبی

مصرف کافی اسید فولیک قبل از بارداری و در اوایل دوران بارداری به طور قابل توجهی خطر نقص‌های لوله عصبی (NTDs) در جنین در حال رشد، مانند اسپینا بیفیدا و آنانسفالی را کاهش می‌دهد.

2. تقسیم و رشد سلولی

اسید فولیک برای سنتز DNA و تقسیم سلولی ضروری است که این فرآیندها در دوران رشد سریع جنین بسیار حیاتی هستند. این ویتامین به تشکیل سلول‌ها و بافت‌های جدید کمک می‌کند.

3. تولید گلبول‌های قرمز

اسید فولیک در تولید گلبول‌های قرمز خون نقش دارد که برای مادر و جنین برای تأمین اکسیژن کافی بسیار مهم است.

4. کاهش عوارض بارداری

سطوح کافی اسید فولیک ممکن است به کاهش خطر عوارض بارداری، مانند پره‌اکلامپسی و وزن کم هنگام تولد کمک کند.

5. سلامت روان

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که اسید فولیک ممکن است در کاهش خطر افسردگی پس از زایمان و حمایت از سلامت روان کلی در دوران بارداری و پس از آن مؤثر باشد.

نقص لوله عصبی چیست؟

نقص لوله عصبی نقایص مادرزادی است که شامل رشد ناقص مغز و نخاع می شود. شایع ترین نقایص لوله عصبی عبارتند از:

  • اسپینا بیفیدا: زمانی که نخاع و ستون فقرات به طور کامل بسته نمی شوند.
  • آنسفالی: زمانی که جمجمه، پوست سر و مغز به درستی تشکیل نمی شوند.
  • انسفالوسل: زمانی که بافت مغز از طریق سوراخی در جمجمه به سمت پوست بیرون زده است.

این نقایص در طول 28 روز اول بارداری اتفاق می‌افتد. معمولاً قبل از اینکه یک زن بفهمد باردار است!
به همین دلیل است که برای همه زنان در سنین باروری بسیار مهم است که اسید فولیک (FOE-lik) کافی دریافت کنند، نه فقط آنهایی که در تلاش برای باردار شدن هستند.
نیمی از بارداری ها برنامه ریزی نشده اند، بنابراین هر کسی که می تواند باردار شود باید مطمئن شود که اسید فولیک کافی دریافت می کند.

مشخص نیست که چرا اسید فولیک چنین تأثیر عمیقی در پیشگیری از نقص لوله عصبی دارد. اما کارشناسان می دانند که برای توسعه DNA حیاتی است. در نتیجه اسید فولیک نقش زیادی در رشد و تکامل سلولی و همچنین تشکیل بافت دارد.

نیاز روزانه بدن به اسیدفولیک چقدر است؟

مقدار توصیه‌شده روزانه اسید فولیک برای زنانی که قصد بارداری دارند یا در حال بارداری هستند، معمولاً حدود 400 تا 800 میکروگرم است که بسته به نیازها و شرایط بهداشتی فردی ممکن است متفاوت باشد. معمولاً توصیه می‌شود که مصرف مکمل‌ها سه ماه قبل از بارداری آغاز شود و در طول بارداری نیز ادامه یابد.

جمع بندی

به طور خلاصه، اسید فولیک برای بارداری سالم و رشد جنین ضروری است و این ویتامین یک ماده مغذی حیاتی برای زنانی است که در تلاش برای بارداری هستند یا در حال حاضر باردارند. اسید فولیک در غذاهای مختلفی یافت می‌شود. از جمله: سبزیجات برگ سبز تیره (مانند اسفناج و کلم)، حبوبات (مانند عدس و نخود)، میوه‌ها (مانند پرتقال و موز) و غلات و نان‌های غنی‌شده.

 

اطلاعات بیشتر

این مقاله مفید بود؟

لطفاً با ستاره دادن و نظراتتان ما را خوشحال کنید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه ما مشترک شوید

و با آخرین به روزرسانی های مقالات در جریان باشید.
هر دو هفته یکبار به رایانامه شما

پیمایش به بالا