جیلی آزکارا؛ دو رگه چینی سوئدی به ایران بازگشت! 

تاریخچه شرکت جیلی

جیلی (Geely)، یکی از برندهای خودروسازی معروف و مطرح است که طرفداران زیادی در بازار جهانی خودرو دارد. این شرکت خصوصی چندملیتی، یکی از جوان‌ترین و کم‌سن‌وسال‌ترین برندهای این صنعت است.

کمپانی جیلی هم مانند بسیاری از شرکت‌های دیگر، کسب و کار خود را از جای دیگری شروع کرد و پس از گذشت چند سال، تصمیم گرفت در زمینه تولید خودرو فعالیت خود را آغاز کند. در واقع این برند در سال ۱۹۸۶ شکل گرفت، اما سال ۱۹۹۷ یعنی پس از گذشت ۱۱ سال، وارد صنعت خودرو شد. این کمپانی جهانی، که مرکز اصلی‌اش در پکن واقع شده، در زمینه ساخت خودرو، موتور و ماشین‌های لوکس فعالیت می‌کند. لی شوفو، تاجر میلیارد چینی و صاحب این برند و رئیس هیئت مدیره آن است. آقای شوفو، کمتر از ۶۰ سال سن دارد.

خودروهای سواری این کمپانی تحت نام‌های جیلی، لوتوس (Lotus)، لینک اند کو (Lynk & Co)، پروتون (PROTON) و ولوو (Volvo) تولید می‌شوند. برند خودروهای تجاری متفاوت بوده و شامل کمپانی EV لندن (London EV Company) و یوآن چِنگ اتو (Yuan Cheng Auto) می‌شوند. در سال ۲۰۱۸، این برند بیش از ۱.۵ میلیون دستگاه خودرو در سراسر بازار جهانی فروخت.

این کمپانی، در سال ۲۰۱۰ شرکت ولوو را از فورد (Ford) خریداری کرد، اما پیش از آن، خودش تمامی محصولاتش را تولید می‌کرد. این برند در کمپانی‌هایی مانند لوتوس و کمپانی EV لندن هم سهم بسیار چشم گیری دارد. لوتوس یک کمپانی پریتانیایی و سازنده ماشین‌های اسپرت است. کمپانی EV لندن نیز تاکسی تولید می‌کند.

گروه برند جیلی، به پنج زیرگروه دیگر تقسیم می‌شود. این زیرمجموعه‌ها شامل گروه اتو جیلی (مسئول تولید محصولات جیلی، لوتوس، لینک اند کو و پروتون)، گروه ولوو مسئول تولید محصولات ولوو و پلستار (Polestar)، گروه خودروهای تجاری نیو انرژی جیلی (بخشی از گروه EV لندن و یوآن چنگ) و گروه جیلی که مختص بیزینس‌های جدید و تولید موتورسیکلت و گردشگری است، می‌شود.

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، کسی که این کمپانی را تاسیس کرد، لی شوفو نام دارد. او در سال ۱۹۸۶، با مقدار پولی که از خانواده‌اش قرض گرفت، کسب و کار تولید یخچال خود را بنیان‌گذاری کرد. با گذر زمان کمپانی او به قدری موفق شد که توانست طیف وسیعی از محصولات مختلف را برای مشتریان چینی خود تولید کند. در اواسط دهه ۹۰ میلادی، این کمپانی یک شرکت رو به ورشکستی را خریداری کرد تا از طریق آن، به تولیدات موتورسیکلت روی آورد.

در سال ۱۹۹۸، این کمپانی تولید ون‌های کوچک را آغاز کرد و بعد از گذشت یک سال، موفق شد که تایید شروع تولیدات خودرو را اخذ کند. اما تولید اتومیبل به محض گرفتن تایید و تا سال ۲۰۰۲، آغاز نشد.

با موفقیت‌های روزافزون، این خودروساز تازه‌کار توانست در نمایشگاه خودرو فرانکفورت در سال ۲۰۰۵ و سپس در نمایشگاه دیترویت سال بعد از آن حضور پیدا کند. این کمپانی طی دو سال به قدری موفق و مشهور شد که تصمیم گرفت در اواسط سال ۲۰۰۸، برای خرید برند ولوو از فورد اقدام کرد.

در اواخر سال ۲۰۰۹، فورد اعلام کرد که از میان تمامی مشتریان، ترجیح می‌دهد که برند ولوو را به جیلی چینی بفروشد. این خرید و فروش در سال ۲۰۱۰ و پس از مذکراتی طولانی نهایی شد.

حالا فرصتی طلایی به دست آمده بود که این کمپانی، وارد کشورهای اروپایی شود. جیلی که حالا از کیفیت محصولات خود مطمئن شده و تمامی امتحان‌های لازم را پس داده بود، اعلام کرد که تا اواخر سال ۲۰۲۱، خودروهای چینی خود را وارد بازار بریتانیا خواهد کرد. همچنین اعلام کرد قصد دارد بازار ایتالیا را نیز قبضه کند. اولین مدلی که در بازار بریتانیا به فروش رسید، Emgrand EC7 نام داشت.

سال ۲۰۱۷، اتفاقاتی افتاد که برای سرنوشت و آینده این برند چینی بسیار مهم بود. این کمپانی محبوب و شناخته شده، اعلام کرد که قصد دارد ۵۱ درصد از سهام لوتوس را از صاحبش بخرد. همچنین اعلام کرد برای خرید ۴۹.۴ درصد از سهم پورتون برنامه دارد، چرا که می‌خواهد در آینده و رشد بازار خودروی راست دست نقش پررنگی داشته باشد.

این کمپانی با خرید تِرافوجیا (Terrafugia) که سازنده ماشین‌های پرنده است، وارد فاز جدیدی از صنعت خودرو شد. همچنین با سرمایه گذاری 3.25 میلیارد یورویی در شرکت والد ولوو، تصمیم گرفت به این کمپانی ساخت و ساز تولید کننده کامیون، رونق ببخشد.

با این تصمیم، جیلی تبدیل به بزرگ‌ترین سهامدار این کمپانی تبدیل شد. موفقیت‌ها و افتخارات این کمپانی به همین جا ختم نمی‌شود چرا که در سال ۲۰۱۸ میلادی، ۸.۲ درصد از سهام دایملر (Daimler AG)، یعنی صاحب برند مرسدس بنز (Mercedes-Benz) را نیز خرید.

جیلی آزکارا؛ چینی اما با کیفیت!

در سالهای گذشته جیلی با مدل های امگرند موفقیت خوبی را در بازار ایران کسب نمود و با وجود گارد مردم نسبت به خرید خودرو های چینی، جیلی و برند هایی مثل چانگان و ام جی این تفکر را تاحدودی در ایران تغییر دادند و کیفیت بالاتر خود را ثابت نمودند. در سالهای اخیر شرکت های مختلفی برای ورود جیلی تلاش کردند و اما موفقیتی حاصل نشد.

جیلی آزکارا
جیلی آزکارا در نمایشگاه خودرو تهران ۱۴۰۲

امسال در نمایشگاه خودرو تهران فردا موتورز در گوشه ای از غرفه‌ی خود با برند جیلی و مدل های آزکارا و جئومتری C حضور داشت و نوید حضور مجدد این برند را به مردم داد‌.

جیلی آزکارا یک کراس اوور متوسط ۲دیفرانسیل محسوب میشود که از کیفیت ادوات بالایی برخوردار است .

 

همچنین درباره رنو آرکانا بخوانید

جیلی آزکارا ۲۰۲۳
جیلی آزکارا ۲۰۲۳

جیلی آزکارا و رقبا

در بازار جهانی رقابت سختی را با خودرو هایی همچون مزدا Cx-30، جیپ کامپس، و سانگ یانگ کوراندو 2020 دارد. در بازار داخلی نیز تیگو۸ پرومکس از رقبای این خودرو محسوب خواهد شد.

جیلی آزکارا

طراحی و دیزاین

نمای کلی و طراحی بیرونی جیلی آزکارا یک استایل شیک و نسبتا ساده را به رخ می کشد. طراحی کلی این خودرو شاید با زبان طراحی روز که استایل های عجیبی را رقم میزند متفاوت باشد اما ظاهر زیبا و شکیل آن به سرعت خسته کننده نخواهد شد.

جیلی آزکارا از یک موتور ۱.۵ لیتری ۳ سیلندر توربو شارژ TGdi و سیستم مید هایبرید (هایبرید خفیف) ۴۸ ولتی دارد که مجموع توان ۱۹۰ اسب بخار و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور را از طریق گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه تر به سیستم AWD و چهارچرخ محرک می‌رساند.

نمای داخلی جیلی آزکارا

امکانات و تجهیزات جیلی آزکارا

از آپشن های جیلی ازکارا به کروزکنترل تطبیقی، ترمز اضطراری، رادار خطی، رادار نقطه کور، سردکن و گرمکن صندلی های جلو، دوربین ۳۶۰ و سایر امکانات که لیست بلند بالایی از امکانات را که جیلی برای این خودرو ارائه داده است.

قیمت

جیلی آزکارا در سامانه یکپارچه فروش در اولین دوره ی عرضه با حدود قیمت ۱ میلیارد و ۹۰۰ تومان توسط فردا موتورز عرضه شد اما قیمت های عجیبی را در بازاز تجربه خواهد نمود.

جیلی البته تولید فیس جدیدی از این خودرو را آغاز کرده و به زودی آزکارا با فیس جدید نیز در ایران عرضه خواهد شد.

 

این مقاله مفید بود؟

لطفاً با ستاره دادن و نظراتتان ما را خوشحال کنید.

4.5/5 - (8 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 دیدگاه دربارهٔ «جیلی آزکارا؛ دو رگه چینی سوئدی به ایران بازگشت! »

    1. حامد نیکوحرف

      خیر، به زبان باسکی(زبان مردم شمال اسپانیا و جنوب غرب فرانسه) کلمه آزکارا به معنای سریع می باشد.

در خبرنامه ما مشترک شوید

و با آخرین به روزرسانی های مقالات در جریان باشید.
هر دو هفته یکبار به رایانامه شما

پیمایش به بالا