آشنایی با بزرگترین جنگل مراکش

بزرگترین جنگل مراکش

بزرگترین جنگل مراکش کدام جنگل است؟

جنگل مأموره یک جنگل وسیع بلوط چوب پنبه در مراکش است که مساحتی حدود 133000 هکتار را پوشش می دهد. این جنگل از نظر زیست‌محیطی و اقتصادی اهمیت زیادی دارد و نقش مهمی در تامین چوب، علوفه و سایر محصولات جنگلی برای جوامع محلی دارد. همچنین زیستگاه مهمی برای طیف گسترده‌ای از حیات وحش، از جمله میمون ماکاک بربری، است.

جنگل مامورا با وسعت 1320 کیلومتر مربع بزرگترین جنگل در مراکش است. این جنگل همچنین یکی از بزرگترین جنگل های جهان است. جنگل مامورا به عنوان جنگلی با بیشترین چوب پنبه در جهان شناخته می شود و بنابراین نقش اساسی در زمینه های زیست محیطی، اجتماعی و سیاسی در مراکش دارد.

موقعیت جنگل Maamoura

بزرگترین جنگل مراکش، در شمال غربی این کشور، در نزدیکی دشت مراکش قرار دارد که در امتداد اقیانوس اطلس بین شهرهای رباط و کنیترا امتداد یافته است. در مورد اندازه جنگل Maamoura، طول آن از غرب به شرق 68.6 کیلومتر است، و عرض آن به 38.2 کیلومتر از شمال به المامورا می رسد.

تنوع زیستی جنگل مامورا

جنگل مامورا بزرگترین جنگل در پادشاهی مراکش است. این زیست کره و میراث بیولوژیکی متنوعی دارد که در مجموع آن را به مهم ترین مرکز بیولوژیکی و زیست محیطی در مراکش تبدیل می کند. پوشش گیاهی این جنگل شامل انبوهی از گونه‌های گیاهی اصلی و گونه‌های کمیاب از جمله بلوط ، کاج ، اکالیپتوس ، اقاقیا ، خرنوب ، کافور ، سرو ، تویا ، عدس، زیتون وحشی و همچنین بلوط چوب پنبه‌ای است که درخت کمیاب است.

یکی از کمیاب‌ترین درختان، گونه غالب در جنگل است که بیش از 50 درصد از کل گونه‌های مامورا را تشکیل می‌دهد و در پوشش گیاهی بیش از 600 کیلومتر پراکنده شده است و جنگل مامورا را به بزرگترین جنگل در جهان تبدیل می‌کند که دارای بلوط چوب پنبه‌ای است . علاوه بر گیاهان متنوعی که برجسته ترین آنها ترافل است.

بلوط چوب پنبه مساحتی بالغ بر 600 کیلومتر مربع از جنگل را پوشش می دهد و گونه اصلی جنگل مامورا است.

بزرگترین جنگل مراکش همچنین به عنوان زیستگاه مجموعه‌ای از گونه‌های جانوری، از جمله بیش از 40 گونه پستاندار ، مانند گراز وحشی و روباه قرمز ، نزدیک به 200 گونه پرنده، و گونه‌های خزنده و دوزیستان متعدد، از جمله چندین لاک‌پشت نادر است.

علاوه بر این، این جنگل خانه چندین گونه لاک پشت نادر است. همچنین حاوی مجموعه متنوعی از انگل ها، آفات طبیعی و حشرات، از جمله Cerambyx cerdo ، Hymenoptera ، مورچه ها ، و lepidoptera است . از گونه های جانوری کمیاب که در جنگل زندگی می کنند می توان به گوزن بربری ، خرگوش ساحلی، عقاب سلطنتی مراکش و شاهین آزاد اشاره کرد.

ویژگی‌های زمین شناسی بزرگترین جنگل مراکش

بیشتر سازنده‌های زمین‌شناسی در جنگل مامورا رسوبات دریایی مربوط به دوران پلیوسن هستند، که در آن خاک جنگل مامورا از لایه‌هایی از خاک رس تشکیل شده است که بر روی آن لایه‌هایی از ماسه قرمز قرار دارد.

خاک در بیشتر جنگل مامورا به‌عنوان شنی و اسیدی طبقه‌بندی می‌شود و بر اساس طبقه‌بندی بین‌المللی شن و ماسه‌ای (R) طبقه‌بندی شده است.

مشکلات پیش روی جنگل مامورا

جنگل مأموره با تهدیدهای مختلفی از جمله جنگل زدایی، چرای بیش از حد، گسترش شهری و تغییرات آب و هوایی مواجه است. این تهدیدها منجر به کاهش مساحت و کیفیت جنگل شده است و توانایی آن را برای ارائه خدمات اکوسیستمی حیاتی به خطر می اندازد.

برای حفاظت از جنگل مأموره، دولت مراکش و سازمان های مختلف حفاظت از محیط زیست در حال اجرای تعدادی از طرح ها هستند. این طرح ها شامل احیای جنگل ها، شیوه های مدیریت پایدار جنگل ها و ترویج معیشت جایگزین برای جوامع محلی است.

تلاش برای حفاظت از بزرگترین جنگل مراکش برای اطمینان از این که این جنگل ارزشمند به ارائه فواید زیست محیطی و اقتصادی خود برای نسل های آینده ادامه می دهد، ضروری است.

جمع بندی

بزرگترین جنگل مراکش، ماموره نام دارد. این جنگل بین شهرهای رباط و کنیترا واقع شده است. این جنگل بزرگترین منبع چوب پنبه جهان نیز هست اما در معرض عوامل زیادی قرار گرفت که باعث آسیب به آن شد که مهمترین آنها عبارتند از:

  • بهره برداری نادرست از درختان جنگلی
  • بهره برداری بی رویه از درختان بلوط چوب پنبه ای
  • چرای بی رویه
  • گسترش شهری

بیشتر

این مقاله مفید بود؟

لطفاً با ستاره دادن و نظراتتان ما را خوشحال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه ما مشترک شوید

و با آخرین به روزرسانی های مقالات در جریان باشید.
هر دو هفته یکبار به رایانامه شما

پیمایش به بالا