در این مطلب میخواهیم به بررسی تاریخچهی پاستا و تفاوت پاستا با ماکارانی بپردازیم. اگر از علاقهمندان به آشپزی و این غذای خوشمزه هستید تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید.
پاستا چیست؟
پاستا یا خمیراک، یک اصطلاح عمومی برای گونههای مختلف ایتالیایی رشته فرنگی (نودل)، درست شده از خمیر آرد، آب یا تخم مرغ است. کلمهی پاستا به ایتالیایی به معنی خمیر است. پاستا حدوداً به ۳۵۰ شکل مختلف موجود است و به دو دسته گسترده تقسیم می شود: پاستای خشک (pasta secca) و پاستای تازه (pasta fresca).
پایه مواد غذایی ماکارونی از نشاسته و گندم است بنابراین از ارزش غذایی بالا و سالمی برخوردار است. اصلیترین ماده تشکیلدهنده ماکارونی، آرد سمولینا همان آرد مخصوصی که از آسیابکردن قسمت آندوسپرم گندمهای سخت بهویژه گندم دوروم بهدست میآید، است.
روز جهانی پاستا (World Pasta Day) یک روز ویژه است که به افتخار یکی از خوشمزهترین و متنوعترین غذاها در جهان، پاستا، جشن گرفته میشود. این روز هر ساله در تاریخ ۲۵ اکتبر (۳ آبان) برگزاری میشود و هدف آن ترویج و شناخت بیشتر پاستا در سطح جهانی است.
تاریخچهی پاستا
پاستا، یکی از محبوبترین غذاهای دنیا، تاریخچهای طولانی و جذاب دارد که به قرنها پیش برمیگردد. این غذا، به ویژه در ایتالیا، نقش مهمی در فرهنگ غذایی و اجتماعی این کشور ایفا میکند.
ریشههای پاستا
تاریخ پاستا به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش در چین بازمیگردد. برخی از محققان معتقدند که اصول اولیه تهیه نودلها از گندم و آب، در چین شکل گرفته و بعدها به مناطقی دیگر منتقل شده است. گندم دوروم، که در ایتالیا بهوفور کشت میشود، یکی از پایههای اصلی پاستا به حساب میآید.
امروزه پاستا به یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در بسیاری از کشورها تبدیل شده است. این غذا نهتنها به خاطر طعم و مزهی خود، بلکه به خاطر قابلیت تطابق با مواد مختلف و روشهای پخت ای که دارد، بسیار مورد توجه است. تاریخچه پاستا نشاندهندهی یک سفر طولانی فرهنگی و شگفتانگیز است که هنوز هم در حال ادامه است و مییابد بر تنوع و غنای سفرههای بشری افزوده شود.
پاستا در ایتالیا
اولین شواهد تاریخی از وجود پاستا در ایتالیا به قرون وسطی برمیگردد. در این زمان، پاستا به عنوان یک غذا محبوب در نواحی جنوبی ایتالیا، به ویژه سیسیل و ناپل شناخته میشد. در اواسط قرن ۱۳، مارکوپولو، سفرنامهنویس معروف، به داستانهای نودلهای چینی اشاره کرد و برخی بر این باورند که وی آنها را به ایتالیا معرفی کرده است.
تکامل پاستا
در قرن ۱۵ و ۱۶، با گسترش تجارت و ارتباطات فرهنگی، مصرف پاستا به دیگر نقاط ایتالیا و اروپا گسترش یافت. در این زمان، روشهای جدید تهیه و پخت آن بهوجود آمد و پاستا به اشکال مختلفی در دسترس قرار گرفت. در قرن ۱۸، با صنعتیشدن تولید پاستا، این غذا به جزء جداییناپذیری از سفرههای ایتالیایی تبدیل شد.
پاستا در دنیای مدرن
با ورود به قرن ۲۰، محبوبیت پاستا نهتنها در ایتالیا بلکه در سراسر جهان افزایش یافت. بهویژه در ایالات متحده، پاستا به عنوان یک غذای سریع و آسان شناخته میشود و انواع مختلفی از آن در فروشگاهها و رستورانها عرضه میشود. شکلهای متنوعی از پاستا از جمله ماکارونی، اسپگتی و لازانیا بهوجود آمده و در فرهنگهای مختلف غذایی مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع پاستا
- ماکارانی یا اسپاگتی
- راویولی
- لازانیا
- فوسیلی
- شلز
- پنه
- لینگوئینی
- تالیاتلی
- تورتلینی (تورتلی)
- راویولی پروانه ای
- فتوچینی
- روتینی
- بوکاتینی
- ریگاتونی
- ورمیشل
تفاوت پاستا، ماکارانی و اسپاگتی
در این بخش میخواهیم به بررسی تفاوت پاستا با اسپاگتی و ماکارانی بپردازیم.
تفاوت پاستا و ماکارونی چیست؟!
بسیاری از افراد تفاوت پاستا با ماکارانی را به درستی نمیدانند. در واقع بیشتر مردم پاستا و ماکارونی رو یکی میدانند. اما باید گفت که پاستا نام سرگروه این دسته از مواد غذایی است که با آرد سمولینا درست میشود. چند شکل معروف پاستا عبارتند از اسپاگتی، ماکارونی، فوسیلی، شلز، پنه، لینگوئینی، تالیاتله، تورتلینی، راویولی پروانه ای، فتوچینی، روتینی، بوکاتینی، ریگاتونی و لازانیا (به صورت ورقهای) هستند.
تفاوت ماکارانی و اسپاگتی چیست؟!
ماکارونی یا اسپاگتی با ۲۸ نام متفاوت بسته به شهر و منطقه شناخته می شود. شکل های معمولی ماکارونی شامل شکل های طولانی و کوتاه، لوله ها، شکل های صاف یا ورق، شکل های مینیاتوری برای سوپ و غیره. در ایران واژه ماکارونی به صورت گسترده برای اسپاگتی، لازانیا و غیره به کار میرود.
جمع بندی
در این مطلب ابتدا به بررسی تاریخچهی پاستا پرداختیم. سپس تفاوت پاستا و ماکارونی با هم را بیان نمودیم. امیدواریم این مطلب نیز توانسته باشد نیز شما مخاطب عزیز پارس تاپ 10 را جلب نموده باشد. خوشحال میشویم نظر ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.