کاشت و اکستنشن مژه چیست؟! + تفاوت و مضرات

چگونگی کاشت مژه

این روزها کاشت مژه و اکستنشن مژه به یکی از ترندهای روز آرایشی دنیا تبدیل شده است. همیشه مژه‌های بلند و پرپشت یکی از معیارهای زیبایی بوده است. این روزها هم این اعمال زیبایی مژه در بسیاری از کلینیک‌های زیبایی و آرایشگاه های زنانه انجام می‌شود و بانوان بسیاری به دنبال پرپشت کردن مژه‌های خود و یا لیفت مژه هستند. اگر شما نیز قصد دارید تغییری در مژگان خود انجام دهید؛ حتما این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید. اولین چیزی که به فکرشان می‌رسد انجام کاشت مژه و یا اکستنشن مژه است.

اگر می‌خواهید با انواع روش‌های کاشت و اکستنشن مژه آشنا شوید، توصیه می‌کنیم این مقاله از مجله پارس تاپ10، را تا انتها بخوانید و بهترین روش را برای مژه‌های خود انتخاب کنید. ما در این مطلب تلاش کرده ایم تا اکستنشن و کاشت مژه و تفاوت‌ها، مزایا و مضرات آن‌ها را به طور کامل بررسی نماییم.

فرق اکستنشن و کاشت مژه چیست؟

برای اینکه متوجه تفاوت این دو روش زیبایی مژه‌ها شوید، لازم است بدانید هرکدام دقیقا چ کاری هستند. اگر می‌خواهید که روش مناسب خود را پیدا کنید، لازم است که در ابتدا با هر دو این روش‌ها به اندازه‌ی کافی آشنا باشید و مزایای کاشت مژه و مزایای اکستنشن مژه و معایب آن‌ها را بدانید و سپس با چشمان باز برای انتخاب روش مناسب خود تصمیم بگیرید. در ادامه هر یک از این روش‌های زیبایی را به طور کامل با هم بررسی می‌کنیم.

اکستنشن مژه چیست؟

اکستنشن مژه یا eyelash extension، روشی برای افزایش زیبایی، حجم و طول مژه‌ها است. در این روش، مژه‌های مصنوعی (اکستنشن) به مژه‌های طبیعی چسبانده می‌شوند.

اکستنشن، الیاف نرمی از مینک مصنوعی است که به بالای مژه‌های طبیعی متصل می‌شوند تا حالت فر و پرپشت بودن مژه‌ها را افزایش دهند. روش اکستنشن یک روش زیبایی نیمه‌دائمی است که توسط متخصص زیبایی که دارای مدرک اکستنشن مژه است، در محیطی تمیز، ایمن و بهداشتی انجام می‌شود.

تکنیک، شکل و ظاهر انتخابی اکستنشن مژه به نحوی طراحی می‌شود که با مژه طبیعی هماهنگ باشد. اکستنشن برای افرادی که از استفاده‌ روزانه از ریمل خسته شده‌اند، انتخابی عالی است. اکستنشن مژه حدود ۲ تا ۳ هفته دوام دارد که به شما کمک می‌کند روزانه زمان کمتری را صرف آرایش کنید. با این کار، هیچ نگرانی در مورداستفاده‌ روزانه از ریمل نخواهید داشت و می‌توانید مژه‌های زیبایی داشته باشید.

نصب: اکستنشن‌ها به صورت جداگانه و معمولاً با استفاده از چسب مخصوص به مژه‌های طبیعی متصل می‌شوند. هر مژه مصنوعی به یک مژه طبیعی چسبانده می‌شود.
مدت زمان: اکستنشن مژه معمولاً یک فرآیند سریعتر است و می‌تواند در یک جلسه ۱ تا ۲ ساعته انجام شود.
مدت زمان ماندگاری: اکستنشن‌ها معمولاً چند هفته تا یک ماه ماندگاری دارند و بعد نیاز به ترمیم دارند.
روش نگهداری: برای نگهداری از اکستنشن‌ها، نیاز است از محصولات ملایم و بدون روغن استفاده کنید و از تماس مستقیم با آب و بخار در روزهای اول خودداری کنید.

 

اکستنشن مژه به معنای افزودن مژه‌های مصنوعی به مژه‌های طبیعی است. این روش به منظور افزایش حجم، طول و جذابیت مژه‌ها استفاده می‌شود. در این فرایند، مژه‌های مصنوعی با استفاده از چسب مخصوص به مژه‌های طبیعی فرد متصل می‌شوند. اکستنشن‌ها معمولاً از مواد مختلفی مانند موی طبیعی، موی مصنوعی یا الیاف نازک تهیه می‌شوند و در طول‌ها و انواع مختلفی موجود هستند.

مزایای اکستنشن مژه چیست؟

  • جلوه طبیعی: اکستنشن‌ها معمولاً برای اینکه ظاهری طبیعی داشته باشند، به دقت انتخاب می‌شوند.
  • کاهش زمان آرایش: با اکستنشن مژه، نیاز به استفاده از ریمل و دیگر محصولات آرایشی برای مژه‌ها کاهش می‌یابد.
  • افزایش جذابیت: مژه‌های بلند و حجیم می‌توانند جذابیت چهره را افزایش دهند.

معایب اکستنشن مژه چیست؟

  • ماندگاری کم‌تر و نیاز بیشتر برای ترمیم
  • مراقبت بیشتر و امکان جداشدن مژه‌ها
  • غیرطبیعی بودن در مقایسه با روش کاشت مژه

عوارض اکستنشن مژه

اگرچه مزایای اکستنشن مژه بسیار زیاد هستند (از جمله قابلیت تکمیل یا بهبود ظاهر شما) اما معایبی هم دارد. به گفته‌ آکادمی چشم‌پزشکی آمریکا، برخی از خطرات استفاده از اکستنشن مژه شامل عفونت یا تورم پلک، عفونت قرنیه و ریزش موقت مژه هستند. سایر عوارض اکستنشن مژه عبارت‌اند از:

خطر قرمزی و عفونت چشم بعد از اکستنشن مژه: اگر اصول بهداشتی و اقدامات موردنیاز برای اکستنشن به‌درستی رعایت نشود، احتمال بروز سوزش یا عفونت وجود دارد. اکثر تکنسین‌های مژه باید قبل از استفاده از اکستنشن، یک «تست پچ» با چسب انجام دهند. تست پچ به آن‌ها نشان می‌دهد که آیا به چسبی که قصد استفاده از آن را دارند، حساسیت دارید یا نه.
بروز نشانه‌های آلرژیک: گاهی اوقات، حتی اگر حساسیت وجود نداشته باشد، مواد شیمیایی موجود در چسب می‌توانند باعث سوزش پلک چشم شوند. ناحیه‌ اطراف چشم و پلک چشم بسیار حساس است، به این معنا که وزن چسب می‌تواند به تارهای مژه فشار وارد کند و منجر به سوزش شود. قرمزی چشم بعد از اکستنشن مژه بیشتر به‌خاطر حساسیت و آلرژی یا بی‌کیفیتی مواد بروز می‌کند.
حفظ و نگهداری: ازآنجایی‌که قیمت اکستنشن خیلی بالاست، نگهداری از آن‌ها بین دوره‌های ترمیم خیلی مهم است. بااین‌حال، نگهداری از اکستنشن مژه می‌تواند سخت و اذیت‌کننده باشد. خوابیدن، دوش گرفتن، شستن صورت و سایر کارهای ساده باید بادقت انجام شوند تا اکستنشن مژه آسیبی نبیند و این مراقبت پس از مدتی می‌تواند به یک کار سخت و طاقت‌فرسا تبدیل شود.

قبل و بعد از کاشت مژه
قبل و بعد از کاشت مژه

سایر معایب اکستنشن مژه (به خصوص زمانی که کیفیت خوبی نداشته باشند) شامل موارد زیر است:

۱. خطرات سوزش چشم و عفونت
اصلی‌ترین خطر اکستنشن مژه، سوزش چشم است. اکستنشن‌های مژه معمولا به یک چسب برای اتصال اکستنشن به فولیکول طبیعی مژه نیاز دارند و چشم‌ها نسبت به این مواد شیمیایی فوق‌العاده حساس هستند. حتی استفاده از بسیاری از ترکیبات هایپوآلرژنیک همچنان می‌توانند با سنگین کردن یا کشیدن تارهای مژه باعث التهاب یا تحریک بافت شوند.

استعمال هر ماده‌ای در اطراف چشم‌ها می‌تواند باعث علت سوزش چشم شود. این سوزش می‌تواند به دلیل وجود مواد شیمیایی باشد یا ناشی از اصطکاک و احساس فشار و کشش در اطراف مژه‌ها باشد. برای جلوگیری از سوزش و واکنش آلرژیک، بهتر است ابتدا با استفاده از چسب مژه، یک تست پچ روی دستتان انجام دهید. از متخصص زیبایی‌تان بخواهید تا از چسب بدون لاتکس و فرمالدهید استفاده کند، زیرا این دو ماده از رایج‌ترین محرک‌ها هستند.

۲. صرف زمان و هزینه
علاوه بر جلسه‌ی اولیه‌ی اکستنشن مژه، باید هر ۲ تا ۴ هفته یک‌بار هم ترمیم اکستنشن مژه انجام دهید. تکرار این فرایند می‌تواند هزینه‌بر باشد. همچنین جلسه اول ممکن است بین ۲ ساعت زمان ببرد و جلسات ترمیمی می‌توانند یک ساعت طول بکشند. در واقع اکستنشن مژه دائمی امکان‌پذیر نیست و نیاز است چند هفته یک بار برای ترمیم مژه‌ها اقدام کنید.

۳. آسیب احتمالی به مژه های طبیعی
حتی اگر نزد بهترین آرایشگر اکستنشن را انجام دهید و به‌طور کامل مراقبت‌های بعد از اکستنشن را رعایت کنید، باز هم این احتمال وجود دارد که مژه‌های طبیعی‌تان آسیب ببینند. با رشد مژه‌های طبیعی، اکستنشن‌ها از ریشه‌ی مژه دورتر می‌شوند.

این باعث می‌شود مژه‌های طبیعی نتوانند وزن اکستنشن را تحمل کنند و در معرض شکنندگی قرار گیرند. مالیدن یا خاراندن مژه‌ها در خواب (با دست یا روی بالش) هم می‌تواند به مژه‌های طبیعی آسیب برساند.

۴. افتادن مژه‌ ها به صورت نامتقارن
در هر بازه‌ زمانی، مژه‌ها در مراحل مختلفی از رشد قرار دارند. به این معنا که برخی از مژه‌ها در دوره‌ی رشد هستند، درحالی‌که برخی دیگر در حال آماده‌شدن برای ریزش هستند. این بدان معناست که چند هفته پس از اکستنشن، با ریزش مژه‌ها برخی از اکستنشن‌ها می‌افتند و مژه‌های جدید و بدون اکستنشن جایگزین آن‌ها می‌شوند، درحالی‌که برخی دیگر بدون تغییر باقی می‌مانند. اگر اکستنشن‌هایتان را هر ۲ تا ۴ هفته یک‌بار ترمیم نکنید، ممکن است ظاهر نامتقارن و غیر یکنواختی ایجاد شود.

۵. سختی در شستشوی صورت
به‌خاطر داشته باشید که وقتی اکستنشن مژه دارید نمی‌توانید چشم‌های خود را بمالید. این بدان معناست که هنگام شستن صورت خود، باید بااحتیاط اطراف چشم‌ها را تمیز کنید و زمان استحمام هم بیشتر مراقب چشم‌ و مژه‌های خود باشید.

انواع اکستنشن مژه کدام است؟

اکستنشن مژه انواع مختلفی دارد که عبارت‌اند از:

  • مژه‌های سه بعدی (والیوم)
  • اکستنشن مژه کلاسیک (هیبریدی)
  • اکستنشن مژه روباهی
  • اکستنشن مژه سنجابی
  • اکستنشن مژه کلاسیک گربه ای
  • مدل رنگی
  • اکستنشن مژه مدل اسپایکی

کاشت مژه چیست؟

کاشت مژه به معنای قرار دادن مژه‌های مصنوعی در فولیکول‌های مژه واقعی (مانند کاشت مو) است تا به صورت دائمی مژه‌های طبیعی جدیدی ایجاد شود. در کاشت مژه یا  eyelash transplant، موها از یک قسمت بدن (معمولا از پشت سر) به پلک بالا یا پایین منتقل می‌شوند. این کار این اطمینان را ایجاد می‌کند که مژه‌ها از نظر ضخامت و طول بلندتر هستند. پس از عمل، باید طبق یک برنامه‌ی منظم از مژه‌ها مراقبت شود.

نصب: در این روش، مژه‌های مصنوعی به صورت دائمی با استفاده از تکنیک‌های پزشکی و جراحی به پوست پلک یا خط مژه متصل می‌شوند.
مدت زمان: فرآیند کاشت مژه معمولاً طولانی‌تر و پیچیده‌تر از اکستنشن مژه است و ممکن است نیاز به چند جلسه داشته باشد.
مدت زمان ماندگاری: مژه‌های کاشته شده به طور دائم در محل خود باقی می‌مانند، اما مانند موهای طبیعی ممکن است در طول زمان ریزش پیدا کنند و نیاز به ترمیم داشته باشند.
روش نگهداری: معمولاً نیاز به مراقبت‌ها و توجهات بیشتری دارد و ممکن است استفاده از برخی محصولات آرایشی را محدود کند.

کاشت مژه برای چه افرادی بهتر است؟

اگرچه بسیاری از افراد کاشت مژه را به دلایل زیبایی انجام می‌دهند، اما افرادی که دچار آسیب‌دیدگی در ناحیه‌ چشم هستند (همچون بریدگی و سوختگی غیرعمد یا مشکلات ناشی از بیماری‌های مرتبط با خال‌کوبی) هم ممکن است خواهان انجام این عمل باشند. افرادی که از نظر بیولوژیکی مژه‌های کوچک یا کم‌تراکم دارند هم ممکن است واجد شرایط انجام این عمل زیبایی باشند.

ازآنجایی‌که کاشت طبیعی مژه در اصل نوعی پیوند مو محسوب می‌شود، نتایج ماندگارتری نسبت به اکستنشن ارائه می‌دهد. افرادی که از نظر سلامتی در وضعیت خوبی هستند و هیچ گونه عارضه‌ جدی پزشکی ندارند، عموما برای کاشت مژه مناسب هستند.

انواع مدل کاشت مژه کدامند؟

کاشت مژه انواع مختلفی دارد که عبارت‌اند از:

  • تار به تار
  • کاشت نامرئی یا هیدن
  • کلاسیک
  • کاشت نچرال
  • گلامور و اسپایکی
  • کاشت مژه عروسکی
  • چندبعدی، والیوم یا مگاوالیوم
  • سه‌بعدی
  • هیبرید یا ترکیبی
  • ابریشمی
  • کاشت مژه دائم
  • مدل روسی
  • کاشت مژه موقت
  • کاشت گربه‌ای
  • کاشت مژه مدل سنجابی
    در ادامه به معرفی برخی از انواع کاشت مژه‌ای که در بالا به آنها اشاره کردیم، می‌پردازیم. با ما همراه باشید.
۱. کاشت مژه تار به تار

تکنیک کاشت تار به تار یا Strand-by-Strand به جراحان زیبایی این امکان را می‌دهد که بر روند کاشت تسلط پیدا کنند و جایگزینی کاملاً طبیعی برای مژه ایجاد کنند. کاشت مژه تار به تار به مژه‌های فرد جهت‌گیری صحیح و طبیعی می‌دهد و تشخیص آن از مژه طبیعی فرد غیرممکن است.

۲. کاشت مژه نامرئی یا کاشت مژه هیدن

احتمالا از خود بپرسید که مژه نامرئی یا هیدن دیگر چیست؟ اگر می‌خواستیم مژه‌های نامرئی داشته‌باشیم که دیگر هزینه‌ کاشت مژه را پرداخت نمی‌کردیم! جالب است بدانید که کاشت مژه هیدن به معنی داشتن مژه‌هایی که دیده نمی‌شوند و نامرئی هستند، نیست. بلکه روش به کارگیری مژه‌ها و قرار دادن آنها است که نام روش را تعیین می‌کند.

در واقع کاشت مژه هیدن نوعی روش موقت است که در آن تارهای مژه با چسب مخصوصی بر روی مژه‌های شما قرار می‌گیرند و می‌توانند تا مدت کوتاهی (حدود ۱ تا ۲ هفته) برای شما کارکرد داشته‌باشند. فرق این کاشت مژه هیدن با اکستنشن مژه در چسبی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای همین نام این دو روش با یکدیگر فرق دارند.

۳. کاشت مژه کلاسیک

کاشت کلاسیک مژه روش دیگری است که برای بهبود ظاهر مژه‌های کم‌پشت استفاده می‌شود. برخلاف لیفت و اکستنشن، این روش در صورت انجام صحیح توسط جراح، نتایج طولانی‌تری خواهد داشت. مهم‌ترین نکته این است که زمان انجام آن از لوازم کاشت مژه مرغوبی استفاده شود و در مراقبت‌های بعد آن دقت زیادی داشته باشید تا پیوند مژه نشکند.

۴. کاشت مژه نچرال یا طبیعی

امروزه بیشتر افرادی که می‌خواهند از روش‌های زیبایی برای زیباتر کردن چهره و یا اندام خود استفاده کنند، معمولا به سراغ روش‌هایی می‌روند که طبیعی‌تر جلوه کنند. کم‌تر کسی دوست دارد که دیگران متوجه جراحی‌ها و فرایند‌های زیبایی که انجام داده‌اند بشود. برای همین سعی می‌کنند روش‌هایی را مورد استفاده قرار دهند که کمتر مصنوعی به نظر بیایند. برای کاشت مژه هم همین مسئله مطرح می‌شود. معمولا خانم‌ها تمایل دارند از کاشت مژه‌ای استفاده کنند که طبیعی باشد. کاشت مژه طبیعی معمولا از انواع مژه کلاسیک است که مژه‌ها نازک‌تر و طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. می‌توانید برای اطلاعات بیشتر، با فوق تخصص پوست و مو مشورت کنید.

۵. کاست مژه اسپایکی و گلامور

کاشت مژه اسپایکی و گلامور که طرفداران زیادی هم دارد، یک روش مناسب و به نسبت کم هزینه‌تری در مقایسه با سایر کاشت‌ها است. اسپایک‌ها دسته مژه‌های بلند و حجم‌دهنده‌ای هستند که در فواصل مساوی در سراسر خط مژه قرار می‌گیرند.

۶. کاشت مژه عروسکی

کاشت مژه عروسکی با الگو گرفتن از مژه‌های عروسک‌ها ایجاد شده. این مدل شامل مژه‌های کوتاه در گوشه‌های داخلی و خارجی چشم و مژه‌های بلندتر در امتداد وسط چشم می‌شود. مژه عروسکی برای چشم‌های ریز و بادامی مناسب‌تر است، زیرا ظاهری بازتری ایجاد کرده و چهره را شاداب می‌کند.

۷. کاشت مژه والیوم، چندبعدی یا مگاوالیوم

آیا می‌دانید کاشت مژه والیوم چیست؟ والیوم به معنای حجم است و احتمالا می‌توانید حدس بزنید که در این روش چه کاری بر روی مژه‌ها انجام می‌شود. بله! در روش کاشت مژه والیوم، تعداد زیادی تار مژه به یک مژه‌ی طبیعی شما متصل می‌شود تا مژه‌ها پرحجم و پر به نظر برسند. در این روش به یک تار مژه بین ۲ تا ۱۰ تار مژه‌ی مصنوعی متصل می‌شود که مژه‌ها را پررنگ‌تر و پرتر نشان می‌دهد.

۸. کاشت هیبرید یا ترکیبی

کاشت مژه هیبریدی با استفاده از روش درمانی، حجم و طول بیشتری به مژه‌های شما می‌بخشد. در این روش مژه ظاهری نرم و بافت‌دار می‌گیرد و تا ۸ هفته دوام دارد.

۹. کاشت مژه ابریشمی

یکی از پرحجم‌ترین مدل کاشت مژه، کاشت مژه ابریشمی است. باتوجه به اینکه تمرکز کاشت تارهای مژه در سرتاسر خط چشم است، افرادی که چشمان گرد و بازتری دارند بهتر است از این مدل کاشت استفاده کنند.

مراحل کاشت مژه
مراحل کاشت مژه
۱۰. کاشت مژه دائم

تنها روشی که در آن بیشترین بازه‌ زمانی کاشت مژه می‌تواند بر مژه‌های شما باقی بماند، کاشت دائمی مژه با روش جراحی است. در این روش جراح و متخصص مژه‌ها را در خط آن‌ها می‌کارد و این مژه‌ها اگر به خوبی کاشته‌شوند و نگهداری از آنها به خوبی انجام شود، می‌توانند برای شما سال‌ها کاربرد داشته‌باشند.

توجه کنید که کاشت مژه به روش جراحی تنها باید توسط متخصص انجام گیرد و برای انجام آن به هیچ عنوان نباید به آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی مراجعه کنید. چشم‌ها اعضای حساسی هستند و به سادگی می‌توانند آسیب ببینند. پس در نگهداری از این اندام‌های حسی به خوبی تلاش کنید.

۱۱. مدل کاشت مژه روسی

کاشت مژه روسی نوعی کاشت مژه والیوم است. در روش کاشت مژه روسی، از تارهای بسیار نازک مژه استفاده می‌شود که قطر آن‌ها بسیار کم و در حد ۰.۰۷ میلی‌متر است. به قدری این رشته‌ها نازک هستند که می‌توان چندتا از آنها را به یک تار مژه وصل کرد و با اینکار مژه‌های شما پرپشت‌تر به نظر می‌رسند. در عین حال به پلک شما فشاری وارد نمی‌شود و آزاری نخواهید دید. مژه‌های روسی بسیار زیبا و ظریف هستند و چشم‌های شما را زیباتر نشان می‌دهند. از طرفی، فن‌سازی این مژه‌ها در محل و با دست انجام می‌شود و از پیش آماده‌شده نیستند.

۱۲. کاشت مژه موقت

کاشت موقت مژه همان روش معمول همیشگی و قدیمی است و در آن مژه‌ها با چسب به پلک شما چسبانیده می‌شوند و در مواقع لزوم هم می‌توان آنها را از مژه‌های طبیعی خود جداکنید. تنها کافی است که چسب آنها از بین برده‌شود تا بتوانید مژه‌ها را بیرون بکشید. قیمت کاشت مژه موقت نیز از حدود ۱۵۰ هزار تومان شروع می‌شود.

۱۳. کاشت مژه کلاسیک گربه ای

در مدل مژه گربه ای کاشت مژه‌ها به گونه‌ای صورت می‌گیرد که چشم‌ها گربه‌ای به نظر می‌رسند. چشم‌های گربه‌ای بسیار زیبا هستند و مخاطبان و طرفداران خاص خود را دارند.

۱۴. کاشت مژه مدل سنجابی

کاشت مژه سنجابی یا Squirrel یک مدل ظاهری بسیار طبیعی است که در آن بلندترین مژه‌ها زیر قوس ابرو زده می‌شوند و با پیدا کردن وسط چشم، مانند کاشت عروسکی شروع می‌شود.

۱۵. کاشت مژه رنگی

کاشت مژه رنگی که در میان نوجوانان رایج‌تر است، در افرادی که موهای تیره دارند از طیف رنگی تیره و در افراد با موهای روشن، از طیف رنگی روشن‌تری استفاده می‌شود.

۱۶. کاشت مژه تک لاین چیست؟

در این روش کاشت، یک خط از مژه (از جنس موی خود فرد یا موی مصنوعی) بین مژه‌های طبیعی فرد قرار می‌گیرند.

عوارض و معایب کاشت مژه

ازآنجایی‌که این مژه‌ها بسیار بلند هستند، باید به طور منظم از آن‌ها مراقبت کنید. اگر نتوانید به آن‌ها عادت کنید، ممکن است شما را خسته کنند. این مژه‌ها همچنین ممکن است خیلی صاف باشند، بنابراین باید آن‌ها را فر کنید.

هنگامی که کاشت مژه به‌درستی توسط یک جراح پلاستیک یا متخصص پوست و مو و زیبایی انجام شود، روشی مطمئن برای بهبود ظاهر مژه‌های طبیعی است. اگر جراح مژه‌ها را به‌اشتباه قرار دهد یا از چسب نامناسب استفاده کند، ممکن است باعث سوزش، عفونت و ازدست‌دادن دائمی مژه‌ها شود.

بنابراین این به کلینیکی که انتخاب می‌کنید بستگی دارد، اما این جراحی به‌خودی‌خود بدون خطر تلقی می‌شود. اگر کاشت به‌صورت نادرست و بی‌دقت انجام شود، می‌تواند باعث ایجاد درد، واکنش آلرژیک، ریزش غیرقابل‌برگشت مژه و سایر موارد زیر شود:

  • بروز آسیب و سوختن سطحی در کره چشم و پلک‌ها
  • ورم‌های زیاد
  • قرمز یا خونی شدن چشم‌ها
  • احساس خارش
  • اذیت شدن در ناحیه‌ی قرنیه
  • ریزش مژه‌ها (چه موقت چه دائمی)
  • ظاهر ناخوشایند مژه‌ها
  • درد و عفونت
  • راش یا بثورات پوستی.

کاشت و اکستنشن مژه برای چه کسانی مناسب است؟

این افراد کاندید مناسبی برای کاشت و اکستنشن مژه هستند:

  • افرادی که مژه‌های کوتاه، ضعیف و کم‌تراکم دارند.
  • کسانی که به‌صورت ژنتیکی مژه‌های شکننده‌ای دارند.
  • افرادی که از ریزش مژه ناشی از تصادف، سوختگی یا حوادث شیمیایی رنج می‌برند.
  • بیمارانی که بعد از پرتودرمانی و شیمی‌درمانی مژه‌های خود را از دست داده‌اند.
  • افرادی که به علت آرایش زیاد، آسیب جبران‌ناپذیری به مژه‌هایشان وارد کرده‌اند.
  • افرادی که به دلیل استفاده‌ زیاد از مژه مصنوعی دچار ریزش مژه می‌شوند.
  • بیمارانی که از بیماری تراخم (Trachoma) رنج می‌برند.

اکستنشن مژه و کاشت آن برای چه کسانی مناسب نیست؟

اگر قصد دارید یک عمل پزشکی را انجام دهید که ممکن است روی چشم تأثیر بگذارد (همچون لیزیک، شیمی‌درمانی یا اشعه‌درمانی)، قبل از انجام کاشت و اکستنشن مژه باید با پزشک خود مشورت کنید. علاوه بر این، افرادی که دچار اختلالات زیر هستند، قبل از انجام کاشت و اکستنشن مژه باید با پزشک خود مشورت کنند:

  • تریکوتیلومانیا: تریکوتیلومانیا یک استرس یا تمایل ناشی از اضطراب برای کندن موها (از جمله مژه‌ها) است.
  • درماتیت پلک: درماتیت پلک یک بیماری پوستی است که باعث سوختگی، قرمز شدن و خارش پوست پلک می‌شود.
  • بلفاریت: بلفاریت شامل التهاب پلک‌هاست که باعث قرمز شدن و ورم پلک‌ها و پوسته‌پوسته شدن مژه‌ها می‌شود.
  • آلوپسی آره آتا (طاسی منطقه‌ای): طاسی منطقه‌ای اختلالی است که باعث ریزش کامل یا جزئی موی سر می‌شود و ممکن است ابروها و مژه‌ها را هم تحت تأثیر قرار دهد.
  • افرادی که به اختلالات مزمنی مبتلا هستند که عمل را دشوار می‌کنند (همچون لخته شدن یا مشکل در بهبود عادی)، کاندید مناسبی برای کاشت مژه نیستند.
عوارض و معایب کاشت مژه
عوارض و معایب کاشت مژه

مژه‌های بسیار بلند و ضخیم شاید مد باشند، اما آیا ارزش هزینه و خطر برای سلامتی را دارند؟

مژه‌های طبیعی ما وظایف مهمی دارند. چشم به دلیل تماس با محیط، مسیری برای ورود باکتری‌ها و ویروس‌ها به بدن است که می‌تواند منجر به مشکلات جدی شود. مژه‌ها با منحرف کردن هوا از سطح چشم، جلوگیری از ورود ذرات معلق به چشم و کمک به مرطوب نگه داشتن سطح چشم، از چشمان ما محافظت می‌کنند.

اکستنشن مژه‌ها، الیاف مصنوعی یا طبیعی هستند که به هر مژه طبیعی، یکی یکی متصل می‌شوند. این الیاف می‌توانند از مواد مختلفی مانند ابریشم، موهای راسو یا اسب و یا الیاف مصنوعی مانند نایلون یا پلاستیک ساخته شوند. اتصال این اکستنشن‌ها با استفاده از چسب انجام می‌شود که می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.

بیشتر تکنسین‌ها قبل از قرار ملاقات یک آزمایش پوستی روی مچ دست یا پشت گوش انجام می‌دهند تا بررسی کنند که آیا حساسیتی به چسب وجود دارد یا نه. با این حال، حتی اگر واکنش آلرژیک نداشته باشید، مواد شیمیایی موجود در چسب می‌توانند به ناحیه حساس چشم آسیب برسانند و وزن چسب نیز می‌تواند باعث تحریک مژه‌ها شود.

اجرای صحیح اکستنشن بسیار مهم است. گزارش‌هایی از چسباندن اشتباه پلک‌ها با چسب مژه وجود دارد. از آنجا که چسب به چشم نزدیک است، هرگز نباید با سطح چشم تماس پیدا کند. یک مطالعه نشان داده است که بیش از ۶۰ درصد زنان پس از استفاده از چسب مژه دچار کراتوکونژنکتیویت شده‌اند، بیماری‌ای که شامل التهاب قرنیه و ملتحمه می‌شود. همچنین ۴۰ درصد از زنان واکنش آلرژیک به چسب داشتند.

در برخی موارد، از چسب ناخن به جای چسب مژه استفاده شده است که بسیار قوی‌تر و خطرناک‌تر است. در یکی از موارد شوکه‌کننده، پلک‌های یک زن به دلیل استفاده از سوپر چسب برای اکستنشن مژه به هم چسبیده بود.

یک مطالعه روی ۳۷ چسب مژه تجاری و حرفه‌ای نشان داد که ۷۵ درصد از ۲۰ چسب حرفه‌ای آزمایش‌شده فرمالدهید آزاد می‌کنند که یک ماده شیمیایی سرطان‌زا است. برخی از چسب‌های حاوی فرمالدهید این ماده را در ترکیبات خود ذکر نکرده بودند. مواد نگهدارنده موجود در چسب می‌توانند باعث کونژنکتیویت سمی و فرسایش ملتحمه شوند که این وضعیت می‌تواند دردناک باشد و بر بینایی تأثیر بگذارد.

شایع‌ترین عارضه اکستنشن مژه بلفاریت است که التهاب یا تحریک پلک‌ها است. تغییرات در مژه‌های طبیعی می‌تواند باعث تجمع باکتری و بلفاریت شود. به علاوه، بهداشت ضعیف سالن می‌تواند منجر به آلودگی به مایت‌های مژه شود.

اطلاعات بیشتر

نتیجه‌گیری

به طور کلی، انتخاب بین اکستنشن و کاشت مژه بسته به نیازها، سلیقه و وضعیت شخصی شما دارد. مهم است که قبل از هر تصمیمی با یک متخصص مشورت کنید تا بهترین گزینه را برای خود پیدا کنید. همچنین مهم است که درباره‌ی مضرات، عوارض، زمان ماندگاری و جلسات ترمیم آن اطلاع کافی بدست آورید. ما در این مقاله تلاش کردیم به این موضوعات به طور کامل بپردازیم. امیدواریم شما نیز بهترین نتیجه را برای زیبایی و سلامتی خود بگیرید.

این مقاله مفید بود؟

لطفاً با ستاره دادن و نظراتتان ما را خوشحال کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 دیدگاه دربارهٔ «کاشت و اکستنشن مژه چیست؟! + تفاوت و مضرات»

  1. واقعا خلقت خدا چه ایرادی داره که خودمون رو درگیر این داستان‌ها کنیم و آخرش هم هزار و یک درد و مرض سراغ مون بیاد…. کاش یکمی فکر کنیم و سریع فریب تبلیغات و برخی از آرایشگرها رو نخوریم که فقط به فکر پر کردن جیب خودشون هستند….بعد ما بمونیم و کلی مشکل…

در خبرنامه ما مشترک شوید

و با آخرین به روزرسانی های مقالات در جریان باشید.
هر دو هفته یکبار به رایانامه شما

پیمایش به بالا